Politika zasebnosti Inter-es

S politiko zasebnosti vas želimo obvestiti o obdelavi osebnih podatkov, ki jo družba Inter-es izobraževanje in svetovanje d.o.o. (v nadaljevanju družba Inter-es) izvaja v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

V kolikor Politika zasebnosti določenega vprašanja glede pridobivanja in varovanja osebnih podatkov ne ureja oziroma ga ureja drugače kot evropska in nacionalna zakonodaja, se neposredno uporablja Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

Identiteta in kontaktni podatki upravljavca

Družba Inter-es, d.o.o., Cesta na Brdo 85, Ljubljana.

Dodatne informacije glede upravljavca osebnih podatkov so dostopne na spletni strani Inter-es (www.inter-es.si.si) oziroma na zahtevo na info@inter-es.si.

Upravljalec je tudi edini uporabnik osebnih podatkov in zagotavlja, da osebnih podatkov ne bo neupravičeno posredoval tretjim osebam.

Nameni, za katere se podatki obdelujejo

Na podlagi vašega soglasja bomo osebne podatke obdelovali za namene:

Soglasja

V primeru pridobitve soglasja bo Inter-es obdelovala le za namene, za katere je soglasje podano.

Preklic soglasij

Soglasje lahko prekličete z vložitvijo vloge na elektronski naslov info@inter-es.si ter s pisno vlogo na naslov Inter-es d.o.o., Cesta na Brdo 85, Ljubljana.

V primeru preklica soglasja bo družba Inter-es prenehala z obdelavo podatkov, zbranih na podlagi soglasja. Podatki, ki so nujno potrebni za izdajo javne listine, bodo zaradi morebitnih kasnejših zahtevkov po izdaji teh listin, psevdonimizirani.

UGOVOR

Uporabnik ima pravico do ugovora in lahko kadarkoli ugovarja uporabi podatkov za zgoraj navedene namene. Ugovor lahko poda z vložitvijo vloge na elektronski naslov info@inter-es.si ter s pisno vlogo na naslov Inter-es, Cesta na Brdo 85, Ljubljana.

Pridobivanje podatkov o uporabnikih

Podatke o uporabnikih zbiramo na naslednje načine:

  1. Direktno preko našega dnevnika strežnika
  2. Z uporabo piškotkov
  3. Osebni podatki posredovani s strani uporabnika ali tretjih oseb.

1. Dnevnik strežnika

S tem, ko vstopate na našo spletno stran, lahko zbiramo informacije o uporabnosti spletne strani. Nobena od teh informacij ni oseben identifikacijski podatek. Primeri takih informacij so:

2. Uporaba piškotkov

Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani in jo naredili bolj prijetno, uporabljamo »piškotke«. Piškotki so majhne podatkovne enote, ki nam omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev, razumevanje, kako uporabljajo našo stran, in ki nam posredujejo podatke, s katerimi lahko naredimo prihodnji obisk spletne strani bolj prijeten in učinkovit. Če ne želite uporabljati piškotkov, nastavite svoj računalnik tako, da izbriše vse piškotke spletnih strani in/ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. Če ne želite spremeniti uporabe piškotkov, preprosto nadaljujte na spletno stran.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo
Ime piškotka Namen Čas piškotka Stran
_ga Statistika ogledov spletne strani 2 leti inter-es.si

3. Osebni podatki posredovani s strani uporabnika ali tretjih oseb

Inter-es osebne podatke pridobi od uporabnika neposredno ali prek tretjih oseb, pri čemer v obeh primerih obdeluje iste vrste osebnih podatkov, kot če jih pridobi neposredno od uporabnika. Inter-es lahko uporabnikove osebne podatke posreduje tretja oseba, ki družbi Inter-es odda prijavo na izobraževanje ali preizkus (npr. direktor, ki zbira osebne podatke svojih zaposlenih za namen pridobitve spričevala o strokovni usposobljenosti upravljavca prevozov). V tem primeru je tretja oseba dolžna pridobiti ustrezno soglasje za posredovanje osebnih podatkov družbi Inter-es ter uporabnika o tem seznaniti.

Podatki, ki jih Inter-es zbira o posameznikih so: ime in priimek, elektronska pošta, EMŠO, naslov, telefonska številka, izobrazba, vrsta izobraževanja in preizkusa, udeležba na preizkusu in usposabljanjih, uspeh na preizkusu ter izdana potrdila in spričevala.

Obdobje hrambe

Osebni podatki bodo v skladu z namenom obveščanja in izdaje javnih listin hranjeni do preklica.

Varnost shranjevanja podatkov

Osebni podatki, ki so nam posredovani so na spletnih strežnikih, do katerega imajo dostop samo izbrani zaposleni z uporabo gesla in certifikata. Spletni strežniki so zakupljeni pri podjetju Zabec.net d.o.o., ki zagotavlja svoja fizična in mrežna varnostna merila.

Pravice uporabnikov

Uporabniki lahko s pisno vlogo na elektronski naslov info@inter-es.si ter s pisno vlogo na naslov Inter-es, Cesta na Brdo 85, Ljubljana, zahtevajo:

Pravica do pritožbe

V primeru, da uporabnik meni, da Inter-es pri obdelavi osebnih podatkov krši njegove pravice, lahko vloži pritožbo s pisno vlogo na naslov Inter-es, Cesta na Brdo 85, Ljubljana. Uporabniki lahko vložijo pritožbo tudi pri nadzornem organu za varstvo osebnih podatkov oziroma pri Informacijskem pooblaščencu.

Končna določba

Ta Politika zasebnosti začne veljati s 25. 5. 2018 in se uporablja od tega datuma dalje za uporabnike, ki bodo v sistem upravljavec-prevozov.si prvič prijavljeni po 25. 5. 2018. Za uporabnike, ki so v sistemu upravljavec-prevozov.si že prijavljeni, prične Politika zasebnosti veljati od 19. 2. 2019.